Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

How To Disappear

„How to Disappear” или „Бележки върху невидимостта в едно време на прозрачност” е прекрасното заглавие на най-новата книга на есеистката и културоложка Акико Буш. Книгата представлява интелигентно написано и изключително актуално изследване на идеята за невидимостта в днешния агресивен свят, като чрез наблюденията си авторката очертава пътя към това как да водим изпълнено с радост и покой съществуване във времето на масовата публичност и тоталното наблюдение.
В днешно време хората неотстъпно са насърчавани, дори принуждавани да се саморазкриват, да споделят, да самопредставят, да се „продават”. Натискът да бъдем непрекъснато публично достъпни идва както от околните, така и от бизнеса на технологиите, който печели колосални суми от това човешкото поведение.
Авторката излага собственото си несъгласие с тази ситуация и развенчава модерното убеждение, че славата и публичността са по някакъв начин еквивалентни на успех и щастие. Акико Буш вижда алтернативата на непрекъснатото публично саморазкриване в пътуването, медитацията, природата и литературата, като вдъхновява читателите да започнат да ценят високо усамотението и неприкосновеността на личното пространство в днешната всепроникваща и шумна реалност, която настоява за достъп до най-интимните кътчета на душата и съзнението ни.
Акико Буш е писателка, есеистка, пътешественичка и редакторка на списание „Metropolis” от двайсет години. Преподавателка е и в Академията за визуални изкуства в Ню Йорк. Повече за нея можете да научите ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo