Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Atomic Habits

„Atomic Habits” е новата книга на популярния американски блогър Джеймс Клиър – психолог, експерт по проблема за навиците като фактор, обуславящ качеството на човешкия живот. „Atomic Habits” е отлично написан, ясен и практичен наръчник, в който авторът излага проверената си система от похвати, които правят добрите навици неизбежни, а лошите – невъзможни. Никак не е случайно, че от ноември 2018 г. до сега книгата има вече 10 тиража в Америка, където е продала 183 000 печатния книги, 82 000 аудиокниги, 41 000 електронни книги и е лицензирана на 14 езика по света.
Джеймс Клиър се стреми да си изясни познатия на всички ни парадокс: защо, след като сме наясно как биха променили живота ни добрите навици, ни е толкова трудно да ги следваме, докато към лошите навици се връщаме с лекота? Просто промяната е доста по-трудна, отколкото изглежда на пръв поглед. Затова книгата на Джеймс залага основно на практическите похвати, които да ни помогнат да я постигнем. Похватите за подобряване на поведението, които предлага „Atomic Habits”, са последователни, находчиви, достъпни и – най-важното – приложими. Системата на Джеймс не плаши с размах и големи изисквания, напротив – тя предлага малки стъпки, които лесно да включим в ежедневието си, и чрез тях да поемем контрола върху живота си и внимателно да го пренасочим в желаната от нас посока.
Джеймс Клиър притежава безспорния талант да представя сложни теми леко и достъпно. Автор е на блога JamesClear.com, който се чете от повече от два милиона души месечно и е посветен на добрите навици в четири области: храненето, съня, общуването и отношението към финансите. Освен автор и лектор, Джеймс е фотограф и пътешественик, а мисията си определя така: „Чрез по-добри навици към по-пълноценен живот”.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo