Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Home for Wounded Hearts

Ашли Фарли е американска писателка със сериозен опит в съвременната, стопляща сърцето женска проза. Новият й роман е със заглавие „Home for Wounded Hearts” е посветен на проблема за домашното насилие и пътищата, по които жертвите могат да поемат, за да изградят живота си наново и да си върнат вярата в обичта и доброто. Отлично четиво за почитателките на Кели Римър, Кейти Марш и Барбара Делински. Разбира се, книга като тази би имала много широк социален отзвук и смисъл за хора с подобни съдби и в България.
Героинята Фейт Нилсън е успяла с много труд и мъка да се отскубне от брака си със съпруг-насилник. След това посвещава живота си на това да помага на жени, преживяващи насилие, зависимост или криза, да се спасят и да си стъпят отново на краката. С тази цел Фейт превръща дома си в убежище за онези, които нарича „ранени сърца”. Скоро в защитения дом се събират жени с тежки съдби: страдащата от Алцхаймер Тилда, бездомната Моли, Карълайн, у която след смъртта на сина й са се отключили психически проблеми, Джени, която бяга от манипулативния си, вечно изневеряващ съпруг... Бавно и предпазливо, в привидно безнадеждната компания се оформят приятелства и лоялност, които превръщат тези жени в едно семейство. Когато аргесивен, но много влиятелен баща, чиято дъщеря също е намерила убежище при Фейт, заплашва бъдещето на дома, жените в него се изправят в защита на новия си живот и се оказва, че травмите им не са ги пречупили, а са ги направили по-смели и силни.
„Home for Wounded Hearts” е дванайсетият роман на Ашли Фарли. Тя живее в Ричмънд, Виджиния, занимава се професионално с писане и е активист в множество инициативи за ограничаване на вредното влияние на наркотиците и в помощ на семейства на наркозависими. Повече за нея и книгите й можете да научите ТУК.  

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo