Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Across the Void

Безкрайно интересният научнофантастичен философски трилър „Across the Void” предстои да излезе през юли 2019, но издателският свят го очаква с такова нетърпение, че вече е лицензиран на 20 езика! Авторът на книгата S.K. Vaughn използва псевдоним, зад който се крие известен холивудски сценарист, писал сценариите на боксофис хитове за някои от най-големите киностудиа зад океана. „Across the Void” е истински page-turner: прекрасна комбинация от atmospheric mystery и survival suspense. Действието се развива в близкото бъдеще, а развръзката на сюжета зависи от силната чисто човешка връзка между главните герои. Романът е отлично четиво за феновете на силни философски sci-fi киноистории в стила на “The Arrival”, “Gravity” и “The Martian”.
Доктор Мей Нокс се събужда съвсем сама в безкрайния космос – последна оцеляла от кошмарен космически инцидент, при който целият екипаж на кораба й е загинал, а и системите предстои скоро да откажат окончателно. Мей постепенно си припомня, че е част от първата експедиция на хора до една от луните на Сатурн – Европа. Какво обаче се е случило на кораба и как се е оказала в това незавидно положение тя не може да си спомни.
Единствената й надежда за спасение е бившият й съпруг Стивън – учен в НАСА, който повежда отчаяна борба да върне Мей обратно на земята. Макар решението й да замине на мисията да е сложило край на брака им, Стивън е решен да не допусне да изгуби жената, която обича повече от всичко. Онова, което той не знае обаче, е, че има сили, които желаят мисията до Европа да се провали, без в резултат да останат свидетели или оцелели... Дали двамата герои, чиито отношения и без това са достатъчно сложни,  ще излязат победители в непосилната схватка с времето и пространството?
Изненадващите обрати, модерно написаният наратив и силните характери на персонажите правят „Across the Void” ценен за почитателите на жанра роман, който – след като е завладял книжните пазари по света – би могъл да намери достойно място и на български език.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo