Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

A Place Called Perfect

С голямо удоволствие ви представяме един нестандартен и много интересен middle-grade роман със заглавие „A Place Called Perfect” и подзаглавие „They have got their eyes on you”. До момента той е лицензиран на 6 езика и е отличен избор за почитателите на страшните приказки на Роалд Дал, Нийл Геймън и Тим Бъртън.
Семейството на Вайълет се мести да живее в градче на име Пърфект. Там баща й – очен лекар по професия – си е намерил високоплатена работа. На пръв поглед в града всичко изглежда наистина идеално, но Вайълет е изпълнена със съмнения от самото начало. Защо всички в града трябва да носят специалните си очила, за да не ослепеят? Откъде идват странните шумове, които се разнасят из града нощем? Скоро и майката на Вайълет започва да се държи много странно, а не след дълго баща й просто изчезва.
Вайълет е твърдо решена да разкрие зловещата тайна, която градът крие, а заедно с нея да намери и баща си. На помощ й идва странното момче Бой, който също има сметки за разчистване с Пърфект. Заедно те откриват, че баща й не е единственият човек, който е изчезнал, и загадъчните „Наблюдатели” крият от всички огромна тайна. Книгата поднася тази мистерия на младите читатели по-скоро със средствата на фентъзито и приключенския роман, отколкото на съспенса, като при това не ги подценява, а издига и развива литературните им вкусове.
Авторката Хелена Дугън е ирландка, която е родена и живее в Килкени – средновековно ирландско градче. Тя е авторка на детски книги, графичен дизайнер и илюстраторка. „A Place Called Perfect” е първа книга от бъдеща поредица, която издателство Usborne щедро е инвестирало!

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo