Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Younger For Longer

Доктор Дънкан Кармайкъл е посветил медицинската си кариера на изследване на процесите на здравословно остаряване при човека. В книгата си „Younger for Longer”, което на български също звучи добре: „По-млади за по-дълго”, той споделя задълбочените си познания по тази тема. Най-привлекателната особеност на книгата е, че доктор Кармайкъл е от онези лекари, които могат живо, достъпно и увлекателно да поднесат сериозна научна информация. Медицинската издържаност на книгата е другата й силна страна.
Остаряването е неизбежна част от живота, но от позицията на двайсет и пет годишния си опит и най-новите научни открития доктор Кармайкъл отговорно твърди, че е възможно ефектите от него да бъдат забавени и човек да се радва на отлично физическо и психическо здраве до последния си ден. Успехът в това начинание зависи от начина на живот, който човек избира да води. В отделните раздели на книгата авторът разглежда темите за храненето и видовете храни, за физическата активност, за стреса и смъртоносните вреди, които той нанася, както и за хормоните и поддържането на техния баланс в различните възрасти. Съсредоточаването само върху една от тези теми обаче не може да доведе до желания ефект – начинът на живот трябва хармонично да съвместява най-доброто за здравето ни от всяка една от изброените области. Книгата на доктор Кармайкъл показва как може да се постигне това на практика.
Освен автор на книги и десетки публикации по темата, доктор Кармайкъл води семинари и изнася лекции по този въпрос по цял свят. Получил образованието си в Южна Африка, той практикува и трупа опит изцяло в Европа, специализирайки в областта на превенцията и поддържането на здравето на организма.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo