Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The 7 Skills for the Future

През последните години светът, в който живеем, се промени драстично. Скоростта на промените, водени от технологичните и политическите трансформации, в бъдеще все повече ще се увеличава. Няколко пъти в един жизнен цикъл светът става различно, непознато място, а работната среда се преобразува до неузнаваемост. За да запазим здравия си разум в условията на подобна несигурност, са ни нужни специфични умения. Точно върху тях съсредоточава вниманието си авторката Ема Сю Принс в книгата си „The 7 Skills for the Future”.
Авторката е убедена, че седемте умения, около които е организирано изследването й, са достъпни за всеки: човек може да се обучи сам да ги използва и развива. Прилагането им в ежедневието ще му позволи да съхрани спокойствието и усещането си за щастие сред главоломните изменения, с които се сблъсква. Уменията, върху които се съсредоточава Ема Сю Принс, са: адаптивност, критическо мислене, емпатия, почтеност, оптимизъм, проактивност и издръжливост. Съдържанието на книгата й е разпределено в седем глави, всяка посветена на съответното умение. Описани са характеристиките му и ползите от него, а след това са представени и редица практически похвати за усвояването и развиването му.
Авторката вярва, че седемте умения позволяват на човек ефективно да посреща предизвикателствата, да ги обмисля обективно и да намира адекватни решения, като при това уважава себе си и околните, не губи надежда, трупа опит и постига успехи в личния и служебния си живот. Това прави книгата изключително полезно и перспективно четиво.
Ема Сю Принс е директор на Unimenta: компания, занимаваща се с обучения по soft skills и развиване на различни типове ефективно поведение. Има над 15 години опит като лектор и преподавател в тази област.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo