Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Autumn in Venice

Този месец с удоволствие ви предлагаме една чудесна книга от така популярния в последно време жанр на романизираните биографии. „Autumn in Venice” на американския журналист и писател от италиански произход Андреа ди Робилант. В нея е разказана любовната история на писателя Ърнест Хемингуей с четирийсет години по-младата от него венецианка Адриана Иванчич, която той среща в Италия, където по онова време пребивава заедно с четвъртата си съпруга Мери.
Любовта на писателя към младото момиче продължава осем години, понякога споделена, понякога – отхвърлена. Хемингуей не крие връзката си, кани Адриана и семейството й в дома си в Куба, пътува с тях из Америка. Преди да срещне тази своя последна муза, Хемингуей от близо десет години не е написал нито ред. По време на връзката си обаче създава едни от най-добрите си текстове, сред които и „Отвъд реката, сред дърветата” и „Старецът и морето”. В романа на Андреа ди Робилант болезнено силно е разкрит и един друг аспект от историята – отношенията на Хемингуей със съпругата му Мери, от която той не крие връзката си. Отчаяните опити на Мери да излезе от унизителното положение завършват с това, че самата тя започва връзка с брата на Адриана. Любовните отношения в сложния четириъгълник се развиват на фона на прелестната Венеция и в зноя и екзотичната природа на Африка и Куба.
Андреа ди Робилант е едновременно прекрасен разказвач и прецизен изследовател. Увлекателните му литературни биографии се базират на детайлно проучена документация и дават на читателя нова, нестандартна перспектива към историята и известните личности. Андреа ди Робилант е автор на още четири книги.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo