Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Lessons from Lucy: The Simple Joys of an Old, Happy Dog

Дейв Бари е известен американсти журналист, сатирик и писател. Познат е на българската публика с хумористичните си романи „Големи неприятности” и „Никога повече ерген”. Популярен колумнист, той е публикувал стотици материали в почти всички големи печатни медии зад океана, автор е на множество самостоятелни романи, на серия романи за деца в съавторство с Ридли Пиърсън, както и на филмови сценарии.
Днес обаче Дейв Бари насочва неподражаемото си чувство за хумор и самоирония в нова посока и предлага на читателите си своята биография под заглавие „Lessons from Lucy: The Simple Joys of an Old, Happy Dog”. Това е истинската история на автора за годините от живота му, прекарани в компанията на любимото му куче Луси – черен ретривър на преклонна възраст. Тук не усещаме жилото на сатирика Бари, напротив – виждаме трогателна, много смешна и силно вдъхновяваща книга за това как трябва да посрещаме старостта: спокойно, с радост и достойнство. С дълбоката си привързаност и обич Луси учи възрастния Дейв на много неща – да се наслаждава на настоящето, да стои над ежедневните трудности и да се чувства добре в собствената си кожа въпреки годините. Топла, насърчаваща и безкрайно човешка, това е книга за връзките, които ни крепят до последно и се превръщат в източник на сили, любов и желание за живот.
През 1988 година Дейв Бари става носител на наградата Пулицър за хумористичен коментар за работата си като колумнист в „Маями Хералд”. Носител е още на наградите „Уолтър Кронкайт” за отлични постижения в журналистиката и наградата „Феърфакс” за литературното си творчество. Днес живее в Маями със съпругата си.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo