Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Intermission

“The Intermission” е вторият роман на младата американска писателка Елиса Фридланд. Книгата разказва историята на двама млади съпрузи и поставя универсалните въпроси за основите на всяка продължителна връзка, за тайните зад фасадата на един привидно щастлив брак и за това доколко познаваме хората, които най-силно обичаме. Книгата е написана проникновено и завладяващо, с дълбоко разбиране и съчувствие. Историята е универсална и всеки читател лесно ще се идентифицира с героите й.
След петгодишен брак Кас Койн е изгубила напълно увереността си в непоклатимостта на връзката със съпруга си Джонатан. Той от своя страна е все така дълбоко влюбен в съпругата си и уверен, че бракът им е идеален. Затова е шокиран, когато Кас неочаквано предлага да направят брачна „пауза”: да се разделят за шест месеца и всеки от тях самостоятелно да обмисли и реши дали желае да продължи да бъде част от общия им живот. По време на „паузата” контактите им са напълно ограничени – виждат се само за да си предават един на друг любимото куче, за което се редуват да се грижат. Колкото повече време минава обаче, толкова по-ясно и двамата осъзнават, че тъкмо периодите на подобно умишлено наложено мълчание са довели до отдалечаването и разрива помежду им. Време е и Кас, и Джонатан да се изправят срещу страховете си, да споделят с другия тайните си и всичко премълчано, и да се опитат отново да открият път един към друг.
Елиса Фридланд е юрист по образование. Живее в Ню Йорк със съпруга си и трите си деца, занимава се изцяло с писане. Книгите й са особено популярни сред младата аудитория, защото са написани ярко съвременно и интелигентно. Повече за нея и творчеството й можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo