Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Sleeper 13

В търсене на ново звучене в съвременния трилър, радваме се, че можем да ви предложим тази забележителна книга. “Sleeper 13” е най-новият роман на английския автор на трилъри Роб Синклеър. Той е познат в няколко европейски страни като майстор на международната шпионска интрига. „Sleeper 13” не е част от поредица и може да се сравни с романите за Борн и сериала Homeland. Книгата предлага актуална, заплетена интрига и екшън на бързи обороти, в центъра на който се намира смел, нестандартен, високоинтелигентен герой.
Като дете той е бил отвлечен от дома си в Лондон и прехвърлен от трафиканти в Близкия Изток, където получава името Айдън и с други момчета е обучаван, за да се превърне в елитен наемен боец на ислямистите. Години наред Айдън е принуждаван да върши неописуеми неща за кауза, в която така и не успява да повярва. Братята му по оръжие се готвят да убиват и умират, а той търпеливо чака възможността да се измъкне.
Сега организацията на Айдън замисля да осъществи най-смъртоносната поредица от терористични атаки в историята на Европа, а младият мъж вижда в това шанса си за спасение. Веднъж успял да избяга, той се обръща срещу организацията в търсене на мъст за съсипания си живот. Налага се да разчита на смъртоносните си умения, за да оцелее сред много врагове: от една страна терористите, а от друга – международните служби за сигурност, които предпочитат да го ликвидират, вместо да му повярват.
Роб Синклеър е англичанин, автор на шест шпионски трилъра, обединени в серията The Enemy. „Sleeper 13” е първият му самостоятелен роман, различен по стил от останалите. Роб се занимава професионално с писане, а повече за него и книгите му можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo