Days of Wonder

С огромно нетърпение и радост британският книжен пазар приветства „Days of Wonder”: втората книга на нашумелия през последните години автор Кийт Стюарт. Дебютният му роман от 2016 година „The Boy Made of Blocks” е абсолютен световен бестселър, лицензиран на 28 езика. Кийт Стюарт има неоспорим усет към драматичните обстоятелства в човешкия живот и изключителния талант да разказва за тях увлекателно и топло, с дълбоко съчувствие и безкрайно уважение. Книгите му са особено подходящи за читателите на Дейвид Никълс, Джоди Пико и Джоджо Мойс.
„Days of Wonder” ни среща с Том, самотен баща и директор на малък провинциален театър. Дъщеря му Хана още от малка е диагностицирана с тежко сърдечно заболяване и лекарите не очакват да преживее тийнейджърските си години. Затова всяка година на рождения й ден Том и цялата трупа от полупрофесионални актьори изнася фантастично пъстро представление, за да направи детството й незабравимо.
Днес Хана е вече на петнайсет години и всеки ден живот й е подарен. Освен това става ясно, че и театърът е застрашен от затваряне. Така Хана и Том се изправят пред двойно житейско предизвикателво. Том споделя и търси помощ от малката си безпомощна дъщеря. И най-хубавото е, че тя е в състояние да му я даде! Така двамата започват битка за бъдещето, в което всеки ден е чудо.
Кийт Стюарт живее в Съмърсет със съпругата и двамата си сина. По-малкият от тях е с аутизъм и именно връзката му с обичното, но различно дете вдъхновява Кийт да напише първата си книга.