The Take

През януари 2018 излезе „The Take” новият роман на майстора на трилъри Кристофър Райх. Той беше посрещнат с възторг от читателската аудитория. Интелигентно написани и много увлекателни, романите на Кристофър Райх са отличен избор за почитателите на Стив Бери, Линкълн Чайлд и Джоузеф Файндър и за всички любители на добрата шпионска интрига в традициите на „Денят на Чакала” и серията за Борн. “The Take” е начало на нова поредица с общ герой.
Името му е Саймън Риск и той е специалист по индустриален шпионаж и „експерт-крадец” на свободна практика. Поема задачи както от частни лица, така и от държавни агенции, но като цяло избягва особено опасни и тежки поръчения, тъй като цени живота си и предпочита спокойствието пред безкрайния екшън. Саймън е харизматичен, модерен герой, с когото младите читатели успешно ще се идентифицират.
Скоро обаче бандата на корсиканеца Тино Коста извършва най-големия уличен обир в историята на Париж. Гостуващ във Франция саудитски принц и приближените му са ограбени направо в автомобилите си: отнети са им милиони в пари и скъпоценности, но и още нещо – куфарче, в което е скрита информация, способна да наруши баланса на силите в целия западен свят.
ЦРУ поръчва на Саймън да намери Коста и да върне куфарчето заедно с цялата информация. Двамата се познават отдавна, но някога Коста е предал Саймън на властите и помежду им тлее вражда. Положението се усложнява допълнително от руснаците, които също се интересуват от откраднатото, и изпращат по следите му свой агент. А и френската полиция се стреми максимално бързо да намери виновниците за обира, случил се в сърцето на собствената им столица. Следва завладяваща игра на ума и надпревара с времето между тези трима конкуренти, което доставя невероятно удоволствие и обогатява познанията.
Кристофър Райх е изключително популярен и редовно намира място в бестселър листата на „Ню Йорк Таймс”. Живее в Калифорния. Повече за него и книгите му вижте ТУК.