Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Take

През януари 2018 излезе „The Take” новият роман на майстора на трилъри Кристофър Райх. Той беше посрещнат с възторг от читателската аудитория. Интелигентно написани и много увлекателни, романите на Кристофър Райх са отличен избор за почитателите на Стив Бери, Линкълн Чайлд и Джоузеф Файндър и за всички любители на добрата шпионска интрига в традициите на „Денят на Чакала” и серията за Борн. “The Take” е начало на нова поредица с общ герой.
Името му е Саймън Риск и той е специалист по индустриален шпионаж и „експерт-крадец” на свободна практика. Поема задачи както от частни лица, така и от държавни агенции, но като цяло избягва особено опасни и тежки поръчения, тъй като цени живота си и предпочита спокойствието пред безкрайния екшън. Саймън е харизматичен, модерен герой, с когото младите читатели успешно ще се идентифицират.
Скоро обаче бандата на корсиканеца Тино Коста извършва най-големия уличен обир в историята на Париж. Гостуващ във Франция саудитски принц и приближените му са ограбени направо в автомобилите си: отнети са им милиони в пари и скъпоценности, но и още нещо – куфарче, в което е скрита информация, способна да наруши баланса на силите в целия западен свят.
ЦРУ поръчва на Саймън да намери Коста и да върне куфарчето заедно с цялата информация. Двамата се познават отдавна, но някога Коста е предал Саймън на властите и помежду им тлее вражда. Положението се усложнява допълнително от руснаците, които също се интересуват от откраднатото, и изпращат по следите му свой агент. А и френската полиция се стреми максимално бързо да намери виновниците за обира, случил се в сърцето на собствената им столица. Следва завладяваща игра на ума и надпревара с времето между тези трима конкуренти, което доставя невероятно удоволствие и обогатява познанията.
Кристофър Райх е изключително популярен и редовно намира място в бестселър листата на „Ню Йорк Таймс”. Живее в Калифорния. Повече за него и книгите му вижте ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo