Poison

През есента на 2017 излезе „Poison” – новият съдебен трилър на Джон Лескроарт. Автор от ранга на Гришам, Лескроарт притежава невероятения талант да гради силни, запомнящи се персонажи, както и да използва умело диалога в книгите си – неизменно остроумен и изпипан до последния детайл. Както при всички романи на Лескроарт, развръзката в “Poison” също е неочаквана и книгата успешно държи читателя в напрежение до самия край.
Адвокатът от Сан Франциско Дизмъс Харди се готви за пенсиониране след дългата си и изпълнена с невероятни случаи кариера. Макар отдавна да се е зарекъл да не поема повече защитата на обвинени в убийство, по стечение на обстоятелствата на пътя му се оказва поредният такъв случай. Неохотно и против волята на семейството си Харди се ангажира със защитата на Аби Джарвис – счетоводителка, обвинена в убийството на своя шеф, мастития мултимилионер Грант Уагнър.
Доказателствата срещу Аби са неопровержими, но тя твърди, че е невинна и Харди избира да ù повярва. Той започва да се интересува активно от семейството на Уагнър и стъпка по стъпка разкрива мрежата от мрачни тайни, в които са оплетени наследниците на милионера. Бивши съпруги, алчни, отчуждени деца, знайни и незнайни любовници, предателства и изнудване... Напрежението в съдебната зала постепенно расте, а животът на Аби виси на косъм. Харди обаче има хипотеза, която стъпка по стъпка и с блестящи средства успява да докаже. Така на края – в традицията на най-добрите съдебни трилъри – той съумява да разкрие кой е истинският извършител на престъплението.
Джон Лескроарт е професионален писател, автор на множество трилъри с индивидуален и запомнящ се стил. Живее със семейството си в Северна Калифорния. Хобито му е кънтри музиката. Повече за него вижте ТУК.