Sturm

С радост ви представяме и един немски трилър – „Sturm” („Буря”) от Уве Лауб. С много актуална тема и оригинален сюжет, романът е истински page-turner. Действието се развива на различни места по целия свят, но разрешаването на загадката е в ръцете на немски журналист. Романът има пълен превод на английски и потенциал да се превърне в международен бестселър.
Великите нации са в непрекъснато съревнование във въоръжаването, но нима съществува по-могъщо оръжие от климата на нашата планета? Който съумее да управлява климата, ще управлява и света.
Без предупреждение различни локации и по всички континенти са сполетяни от необясними климатични феномени с разрушителни последици. В Австралия се изпаряват всички водоизточници, обричайки местната екосистема на смърт. Ледовете се топят отвъд Полярния кръг. Над гъсто населените места се разразяват бури и торнада. Рушат се сгради, инфраструктурата се унищожава, безброй мъртви, ранени и изчезнали – случващото се по нищо не се различава от истинска война.
В Берлин Олимпийският стадион бива напълно унищожен от ураганен вятър. Германската нация е в шок, но все пак се намира човек, който се заема да разплете мистерията, за да разбере в чии ръце е попаднала тайната технология за контрол над климата. По-интересно е обаче как действа тази технология и по какъв начин човечеството може да й се противопостави и да я обезвреди. В романа съвременна та наука се преплита с много информация за политически маневри  от висок ранг и най-модерните методи в криминологията. Това прави книгата уникално интересна.
Уве Лауб е работил отначало като брокер, а впоследствие – като експерт във фармацевтичната индустрия, която отлично познава. Днес се занимава изцяло с писане. „Sturm” е неговият трети роман. Повече за писателя можете да видите ТУК.