Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The World of Tomorrow

Richard van Hooijdonk е най-популярният футурист и trendwatcher в Холандия. Книгата му „The World of Tomorrow” ни предлага един възможен и твърде убедителен поглед към близкото бъдеще. Авторът акцентира върху скоростта, с която се променя светът и как това се отразява върху начина ни на живот, върху връзките ни с другите и върху работата ни.
Richard van Hooijdonk прави увлекателен обзор на това как ще изглежда животът съвсем недалеч във времето: през 2035 година. Безброй ще бъдат техническите нововъведения, които ще направят ежедневието в пъти по-лесно: имплатирани чипове ще следят здравословното ни състояние и ще ни лекуват; ще бъде възможно генетично да бъде задълбочен умственият капацитет; битът ще бъде роботизиран – смарт мебели, роботи в помощ на домакинството, смарт автомобили без шофьори, дори цели смарт градове. Изкуственият интелект във всякакви форми, в това число и хуманоидни, ще се настани трайно в живота ни. Ще настъпи краят на ерата на изкопаемите горива, а източниците на енергия ще станат съвсем други.
Richard van Hooijdonk е визионер, който съсредоточава вниманието си върху положителното бъдещо развитие на човечеството, а не толкова върху апокалиптичните измерения на драстичните промени, които ни очакват. Важното според него е не да се боим, а да сме подготвени: да мислим бързо, да сме адаптивни и готови за новостите, както в личния живот, така и в стратегиите ни за работа, в бизнеса и в сферите на познанието, засягащи цялата планета.
Richard van Hooijdonk е увлекателен разказвач и събеседник. Книги като тази могат да бъдат полезни на всеки родител и учител, който се опитва да подготви гражданите на бъдещето. Авторът води семинари по цял свята, има собствено радиопредаване и работи в тясно сътрудничество с телевизия RTL. Повече за него и дейността му можете да прочетете на неговия САЙТ.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo