Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Arlo Finch and the Valley of Fire

С голяма радост ви представяме едно нова middle-grade трилогия, лицензирана вече на тринайсет езика и пожънала голям успех в страните, в които е излязла – книгите за приключенията на Арло Финч. Книга първа е със заглавие „Arlo Finch and the Valley of Fire”. Неин автор е Джон Огъст – сценарист на филмовите хитове под режисурата на Тим Бъртън „Голяма риба”, „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Булката труп” и „Франкенуини”, както и на филмите от поредицата „Ангелите на Чарли”.
Арло Финч и семейството му се местят да живеят в градчето Пайн Маунтин, Колорадо. Арло скоро се сприятелява с момчетата от отряда Рейнджърите – местните бойскаути – които с радост го приемат в компанията си и той полага пред тях Клетвата на Рейнджърите, като обещава тържествено да бъде верен другар, да се бори на страната на доброто и да закриля по-слабите. Реализмът в историята свършва дотук. Дълбоките прастари колорадски гори крият древни тайни и магии, убежище са на свръхестествени сили, както добри, така и лоши и опасни. Младите рейнджъри се впускат в рисковани приключения, за да се изправят пред злото, спотаило се в тези гори, и да спасят едно тайнствено момиче, което ги моли за помощ.
Несъмненият нюх на Джон Огъст към напрегнатото и страховитото, както и развитият му в киното усет за увлекателен екшън, правят от книгите за Арло истински page-turners. Роден и израсъл в Колорадо, авторът познава от първа ръка природата, за която разказва. Днес той живее в Лос Анджелис със семейството си. Повече за проекта „Арло Финч” можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo