Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

5 Types of People Who Can Ruin Your Life

Изключително актуалната книга на американския професор по право Бил Еди „5 Types of People Who Can Ruin Your Life” е с подзаглавие „Нарцисисти, социопати и други силно конфликтни личности: как да ги разпознаем и да се справим с тях”. В книгата не става дума за справяне или съжителство просто с по-трудни за общуване или чувствителни хора: Бил Еди предлага практически наръчник за идентифициране, избягване или позитивно конфронтиране с хора, страдащи от силно конфликтни личностови разстройства, представляващи реална заплаха за добруването и дори живота на околните.
Главите в книгата се спират върху пет основни типа личностови разстройства: гранично (бордърлайн) разстройство, нарцисизъм, параноя, антисоциално поведение и хистрионно разстройство. Всяка от тези типове личности е способна на опасно крайни емоции и агресия. Силно конфликтните личности може да бъдат очарователни и да внушават доверие в продължение на години, а след това внезапно да нападнат вербално, да застрашат нечия репутация, да наранят физически. Тези типове хора обвиняват всички други, но не и себе си за проблемите си, и, веднъж набелязали жертвата си, се фиксират върху нея и е трудно да бъдат разубедени.
Бил Еди предлага редица доказани методи за решаване на конфликти и похвати за съхраняване на собственото спокойствие; предлага стратегии за безопасно приключване на връзки с хора с личностови разстройства, без това да ни струва доброто име, психическото и физическо здраве.
Бил Еди е отлично квалифициран да ви предложи съветите си. Той е адвокат по семейно право и лицензиран социален работник, като дълги години работи като терапевт и медиатор за семейства, двойки и по-големи групи от хора, поддържащи отношения със силно конфликтни личности. Създател и ръководител на High Conflict Institute – компания, осигуряваща помощ на физически и юридически лица, изправени пред опасно взаимодействие със силно конфликтни личности и всякакъв тип. В настоящия наситен със стрес живот тази книга е незаменим помощник в множеството трудни ситуации с хората около нас. Лицензирана е вече на 7 езика.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo