Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Banker's Wife

“The Banker’s Wife” е третият роман на Кристина Алджър, с който тя категорично утвърждава името си като авторка на професионално написани и силно увлекателни трилъри. „The Banker’s Wife” е сравняван от критиката с „Фирмата” на Джон Гришам, с тази разлика, че Алджър залага на пълнокръвните и интелигентни женски персонажи, които обстоятелствата поставят в конфронтация с могъщата и продажна световна финансова система.
След години работа като журналистка, отразяваща светски събития, Марина Турно се сгодява за солиден финансист и влиза уверено във висшето общество на Ню Йорк. Животът ù става по-вълнуващ от всякога, тя вече няма нужда да пише за богатите и известните, защото те стават нейни семейни приятели. Наскоро при мистериозни обстоятелства загива журналистът, въвел някога Марина в професията. Обхваната от съмнения, тя се заема да разследва смъртта му и така достига до информация, уличаваща хора от новия ù социален кръг във финансови машинации. Марина се изправя пред дилемата дали да направи компромис със съвестта си и да заживее живота, за който винаги е мечтала, или да му обърне гръб и да търси истината.
По същото време в Женева Анабел Вернер скърби за  внезапната смърт на съпруга си, известен банкер, като в същото време се оказва потънала в куп мрачни тайни от неговия живот, за които досега не е и позодирала: в това число лаптоп с кодиран достъп и един много притеснителен списък с клиенти. Скоро Анабел има достатъчно основания да се съмнява, че съпругът ù е починал от естествена смърт, и тя предприема свое отчаяно търсене на истината. В един момент разследванията на двете героини се преплитат – те всъщност разследват една и съща афера – и с риск за живота си те се изправят срещу общ, много могъщ враг.
Кристина Алджър е по професия адвокат, работила е като финансов анализатор за „Голдман Сакс”. В романите си разкрива подробности за световните финансови структури, които познава от първа ръка. В момента се занимава професионално с писане.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo