Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Switch

Авторът на високооктанови трилъри Джоузеф Файндър представя на читателите своя четиринайсети роман – “The Switch”. Случайно недоразумение поставя един обикновен човек на пътя на безскрупулна правителствена агенция, готова на всичко, за да защити зловещите си тайни.
Героят на романа Майкъл Танър се връща от поредната си командировка и след проверката на летището по грешка взема от лентата с оставени лични вещи чужд лаптоп. Установява объркването чак у дома, но вместо да предаде компютъра на властите, любопитството му надвива и той се заема да прегледа съдържанието на машината. Тя се оказва собственост на американски сенатор и съдържа свръхсекретни файлове.
Собственичка на лаптопа е сенаторката Сюзън Робинс, която е качила файловете на него неправомерно. Малката грешка на летището може да струва кариерата й. Изпаднала в паника, сенатор Робинс възлага на шефа на сигурността в екипа си да намери загубения компютър. Той открива Майкъл, но не успява да се разбере с него и наема за задачата „специалист”, който няма да се спре пред нищо, за да я изпълни.
Междувременно правителствената агенция, чиято собственост са секретните файлове, се заема сама да си ги възстанови. По петите на Майкъл тръгват хора, които не се отчитат пред никого и не попадат под ударите на закона. Той внезапно се оказва преследван човек, трябва да бяга и да се крие. Едновременно с това се налага да направи всичко възможно, за да защити и семейството си. На фона на динамичното преследване, верен на стила си, Файндър разкрива престъпна афера, дирижирана от висши американски администратори на САЩ, и романът му се възприема като разтърсващо предупреждение.
Джоузеф Файндър е всепризнат майстор в жанра на трилъра и често оглавява бестселър листа на „Ню Йорк Таймс”. Романите му продават огромни тиражи, някои от тях са и филмирани. Файндър живее в Бостън. Повече за него може да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo