Give Me Your Hand

“Give Me Your Hand” е най-новият психологически трилър на американската авторка на бестселъри Меган Абът. Обожавана от критиката и читателите и неизменно оглавяваща литературните класации, този път Меган Абът разказва една смразяваща история за тайните: те могат да обвържат завинаги две неразделни приятелки или напротив – да разкъсат окончателно връзката между тях.
Кит Оуенс е обикновено момиче със скромни успехи в училище, когато в часовете по химия се появява нова ученичка – мистериозната красавица Даян Флеминг. Неукротимата академична амбиция на Даян разпалва пламъка на познанието и у Кит и двете стават първи приятелки. Докато един ден Даян споделя с Кит своята тайна и тя променя завинаги отношенията им.
Повече от десетилетие по-късно Кит смята, че е преодоляла завинаги влиянието на Даян и я е забравила, успявайки най-сетне да реализира мечтите си за научна кариера. Миналото обаче я застига с пълна сила, която разбира, че ще се състезава именно с Даян в конкурентна битка за мечтано работно място: членство в научен екип, занимаващ се с фундаментални изследвания в областта на биохимията, ръководен от жена, пред която и Кит, и Даян се прекланят. Скоро бившите приятелки се оказват заплетени в напрегната игра на котка и мишка, която заплашва да унищожи и двете.
Меган Абът е професионална писателка, авторка на девет романа, носителка на множество литературни награди. Има докторска степен по литература от университета в Ню Йорк.