Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Fire On All Sides

“Fire On All Sides” е втората биографична книга на британския автор, музикант по професия Джеймс Роудс, в която той разказва откровено за борбата си с депресията и силната си тревожност. Това състояние засяга огромен брой хора и това прави книгата на Роудс важна и изключително навременна. Тежката тема е тушрана от находчивия хумор на автора и от неумиращата му надежда, че изход от депресията все пак е възможен.
Животът е достатъчно труден, забързан и объркващ за всички, но за хората в капана на депресията и тревожността изпълнението и най-обикновените дейности от ежедневието се превръща в истински подвиг. За тези хора простичкото „издържане” на деня, необходимоста да поддържаш фасадата на „нормалност” и отговорът на елементарните изисквания на обществото е страховита и болезнена задача.
В един от своите най-тежки периоди, когато единственото му желание е да се скрие от света, Джеймс Роудс трябва да поеме на петмесечно турне и да изнася през ден класически концерти в препълнени с хора зали. За да оцелее и физически, но най-вече психически, му се налага не да се крие, а да се изправи очи в очи с неспирната, смазваща тежест на болестта и да приеме, че животът е възможен: невъзможен е само контролът над него. И да продължи напред.
„Fire On All Sides” е книга за всекидневната обърканост и безизходица, за това, че поставяме летвата на щастието си твърде високо,  и за това, че трябва да се научим да приемаме хаоса и несъвършенствата – най-вече в самите нас.
Джеймс Роудс е роден през 1975 година в Лондон. Поради таланта си на пианист на осемнайсетгодишна възраст получава стипендия в академията „Гилдхол”, но избира да учи в единбургския университет, откъдето отпада само година по-късно. Напълно престава да свири и психическото му състояние се влошава изключително. Спасяват го отново пианото и музиката. Днес Роудс е професионален концертиращ пианист и писател. Другата му биографична книга-бестселър носи заглавието „Instrumental”.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo