Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

A FRENCH WEDDING

Това е третата книга на Хана Тъниклиф след романите й „С дъх на чаени листа” и „С вкус на сол и мед”. A French Wedding е много приятно четиво, перфектно за онези читатели, които обичат книги, съчетаващи сладките удоволствия на френската кухня и ароматното вино с красив разказ за любовта и приятелството.
Макс е залязваща рок звезда, предстои 40-ият  му рожден ден и единственото, което той иска е да прекара спокоен уикенд със старите си приятели от колежа. Какво по-подходящо място от вилата му в красивата френска провинция! За празничната вечеря той е подготвил специална изненада – да признае дългогодишната си, пазена в тайна любов към Хелън – най-добрата му приятелка.
Жулиет е личният готвач на Макс. След тежка раздяла с любимия си и на фона на  влошаващото се здраве на родителите й, Жулиет се чувства принудена да се откаже от мечтата си за малък ресторант в Париж. Съкрушена, тя решава, че подготовката на празничната вечеря ще я разведри, още повече че това е възможност да покаже професионализма си. Но когато приятелите на Макс пристигат, тя се оказва въвлечена в сложните им и неясни взаимоотношения.
Уикенд, посветен на миналото, на мечтите, идеалите и любовта. Уикенд, в който група приятели се събират за първи път от години и неусетно пламват стари страсти. Емоционалното пътешествия из университетските години завършва с годеж, който никой не е очаквал. И всичко това на изискана френска трапеза и придружено от силно и пивко местно вино.
Хана е майстор разказвач, който елегантно вплита в разказа си елементите на храна и обаятелността на френската провинция, което прави романите й толкова приятни за четене. A French Wedding е отлично четиво за почитателите на романтични книги с атмосфера, фин хумор и неочаквана развръзка.
Освен че пише романи, Хана Тъниклиф е основател и съавтор на блога  Fork & Fiction, където съвместява двете си хобита – писането и храната. Тя живее в Нова Зеландия със съпруга си и трите им дъщери.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo