The 15:17 to Paris

Бързаме да ви представим „The 15:17 To Paris” – автобиографичния разказ на трима американски войници, които през 2015 година се озовават случайно на пътя на поредния терорист от „Ислямска държава” и успяват да предотвратят смъртоносен терористичен акт във влак по линията Брюксел-Париж. Филмовите права на историята вече са продадени. Режисьор на филма ще бъде Клинт Истууд.
На 21-ви август 2015 година Аюб ел-Хазани – активен член на „Ислямска държава” – се качва в Брюксел на влака за Париж, заедно с още петстотин нищо неподозиращи пътници. Хазани е въоръжен с „Калашников”, нож и взрив, достатъчен да унищожи значително по-голяма цел от един пътнически влак. Замислената атака се развива по план, докато пред Хазани не се изправя неочаквана пречка – трима американски войници: Антъни Садлър, Алек Скарлатос и Спенсър Стоун. Предусетили намеренията му, тримата го предизвикват и след изключително рискована маневра го надвиват, като така спасяват живота на всички пътници. Да, Садлър, Скарлатос и Стоун са тренирани военни, но успехът им се дължи преди всичко на отличния синхрон помежду им, вследствие от старото им приятелство и пълното доверие, което имат един в друг.
Тримата не са просто другари по оръжие, а приятели от деца и съученици от един клас. Дружбата им продължава неразлъчно дълги години, включително и в армията. Разбираемо е защо скритата в историята метафора на мъжкото другарство, в което приятелите са готови и да жертват живота си заедно, и то не един за друг, а в името на непознати, е оказала такова въздействие върху Клинт Истууд, че той я е избрал за основа на следващия си филм.
Спенсър Стоун е пилот от военновъздушните сили с черен колан по бойни изкуства. Скарлатос е член на Националната гвардия в щата Орегон. Тримата пишат книгата с помощта на журналиста Джефри И. Стърн.