Streampunks

Едно ново предложение за любителите на бизнес наративи – книгата „Streampunks” с автори двама действащи екзекютивс на Google и YouTube. Това е разказ от двама творци и бизнес лидери от новия свят на медиите: Chief Business Officer at YouTube, Robert Kyncl и Lead Writer at Google, Maany Peyvan, които много увлекателно представят как тези две платформи преобразуват начина, по  който се информираме и забавляваме днес, и какво още има да се случи! В Америка книгата излиза  през септември, а в Англия ще има по-интересно подзаглавие: "YouTube and the Rebels Remaking Media".
В последните години YouTube се превърна в несъмнен фактор в живота ни – търсим първо там, когато искаме да се научим на нещо ново, да видим нов клип или да се осведомим за последната viral лудост. Огромен брой self-made YouTube звезди придобиват глобална слава чрез клиповете си, известните влогъри печелят повече от холивудските знаменитости, start-up fundraisings, промотирани през YouTube, събират милиони гледания и... долари.
„Streampunks” е разказ за тоталната свобода на entertainment индустрията, за платформата, направила достъпни най-разнообразни гласове от всички краища на света. Всеобщото свободно себеизразяване дава своето отражение и променя всички сфери в живота ни – от обучението на учениците през рекламите и каналите, по които Холивуд набира таланти, та чак до начините, по които потребяваме съвременното изкуство.
Kyncl и Peyvan разказват за всичко това и още много в своя увлекателен наратив, който със сигурност ще вдъхнови мнозина – от творци до мениджъри и предприемачи. Интересно е, че и двамата автори са скромни емигранти от Източна Европа и Азия, които са успели да изградят супер интересни бизнес кариери в Щатите.