Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

THE SILENT CORNER

Дийн Кунц е без съмнение един от най-известните и продавани автори на съспенс в света: отличен избор както за любителите на криминални четива, така и за феновете на чистия хорър. Познат отдавна и на българския пазар, Дийн Кунц е автор на десетки романи, от които са продадени над 500 милиона копия в световен мащаб и творчеството му е преведено на 38 езика. Част от книгите му са филмирани. Преговори за закупуване на филмови права се водят и за последния ми роман “The Silent Corner” – книга първа от новата му поредица с героиня агентката от ФБР Сара Хоук.
В „The Silent Corner” агент Хоук, дълбоко разстроена от абсолютно неочакваното и обвито в мистерия самоубийство на съпруга си, обръща гръб на строгите правила в Бюрото и се заема самостоятелно да разследва смъртта на любимия си човек. Убедена, че той не е сложил край на живота си доброволно, Сара впряга цялата си енергия в разследването и скоро се оказва изправена срещу дълбока, високотехнологична конспирация. Агентката разплита постепенно нещата и установява, че значително множество щастливи, успели и съвършено здрави психически хора в различни точки на света неочаквано слагат край на живота си. Търсейки отговора на въпроса „защо”, Сара се превръща в най-търсената бегълка в Америка. Могъщите й врагове обаче скоро ще разберат, че тя не им отстъпва по ум, коварство и безскрупулност. Така започва взривоопасно преследване, което гарантира прочитането на романа на един дъх.
Дийн Кунц е автор на десетки романи, разкази, сценарии за кино и за телевизионни сериали. Един от най-високоплатените автори в света, той живее в Калифорния със съпругата си.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo