Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary Madeleine Milburn Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Tin Man

“Tin Man” е новият роман на англичанката Сара Уинмън, авторка на преведения и в България „Когато Господ беше заек”. Издадена едва преди няколко месеца, книгата е лицензирана вече на шест езика, а критиката я приема изключително възторжено. Умела разказвачка с безкрайно доверие към добрата и светла страна у човека, Сара Уинман успява да развълнува читатели от всички възрасти навсякъде по света.
„Tin Man” е историята на две момчета, които fот деца са най-добри приятели.. Момчетата ставата мъже, а приятелството им остава – близко и сърдечно. Докато не срещат едно момиче и тогава всичко се променя.
Метафоричен център на романа е една картина, натюрморт със слънчогледи, което  подсказва и връзката между историята на Сара Уинман и трагичният житейски път на Винсънт ван Гог. В книгата се правят паралели със сложните отношения с неговия брат, неприетият му талант, който го изправя срещу отхвърлилия го свят. “Tin Man” също разказва за самотата, за обстоятелствата, които могат да разкъсат и най-близката, най-братската връзка, но и за любовта, която възстановява разрушеното и е единствената способна да обезщети сърцето и за най-дълбоките му загуби.
Tim Man е една от онези сърдечни, топли човешки книги, написани, за да накарат читателя плътно да се идентифицира с героите и въпреки бедите на живота - да осъзнае, с помощта на автора, добрата и светлата му страна.
Сара Уинман е родена в Есекс и живее в Лондон. Завършила е актьорско майстроство и играе активно, както в киното, така и в театъра. „Tin Man” е третият й роман.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo