Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

The Less Stress Lifestyle

В съвременното общество стресът и напрежението са неизменна част от начина ни на живот. Динамичното ежедневие ни кара да мислим, че изпускаме контрол над живота си, като при определени обстоятелства това води до здравословни проблеми.  Карл Върнън, автор на бестселъра „Anxiety Rebalance”, издава втората си книга – „The Less Stress Lifestyle”, с която чрез личния си опит отличава полезния от пагубния стрес.
 Според Карл малките дози стрес са полезни, защото помагат за мотивацията и успешно справяне с трудните ситуации. Проблем се появява, когато стресът се превърне в основна нагласа към всичко, което ни се случва. Тогава хората стават мрачни, недоволни и вечно оплакващи се от всичко – работа, семейство, приятели.
Най-ценното в книгата е, че авторът представя различни техники, които са му помогнали да поеме съзнателен контрол над всичко в живота си. Върнън отхвърля концепцията за баланс между личния живот и работата, защото според него те са едно и също нещо. Неговите съвети целят да посочат правилния път към: изграждане на „стена срещу стреса”, а именно – опит да се дистанцираме от него; правилна нагласа към парите – как те да работят за нас, а не ние за тях; как да организараме времето си така, че да ни стига за нещата, които ни правят щастливи.
Карл Върнън е предприемач и обичан и популярен автор. След като се справя в личен план с „капана” на живота под постоянно напрежение, той започва да помага на хората да преодоляват тревожността и овлядяват стреса, за да повярват, че от тях зависи да постигат повече в живота си. Повече информация за Карл може да намерите ТУК. Книгата му е написана разбираемо и приятелски и изобилства от ценни техники.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo