Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

MR GANDY'S GRAND TOUR

“Mr. Gandy’s Grand Tour” е новият роман на британеца Алън Тичмарш – сантиментално-ироничен и тъжно-смешен в традицията на класическия английски хумор. Едновременно с това сюжетът е много съвременен, дълбоко човешки и с потенциал да допадне на максимално широка читателска аудитория. Романът е изключително подходящ за любителите на Фредрик Бакман и Юнас Юнасон.
В продължение на четирийсет години Тимъти Ганди крие от всички съкровената си мечта – да обиколи Европа по стъпките на английските аристократи от осемнайсети и деветнайсети век. Неочаквано в есента на живота му внезапни обстоятелства го откъсват от еднообразното ежедневие и дотегналия му брак, и Тимъти се оказва напълно свободен да предприеме бленуваното пътуване. Той тръгва с удоволствие, предвиждайки общуване с европейската култура и срещи с високото изкуство в предстоящите слънчеви дни на пролетта и лятото. По пътя обаче го очакват съвсем различни неща: драма, изненади, нови приятелства и една съвсем непредвидена любов. Героят реагира на тези събития естествено и дълбоко, заразявайки читателите със спонтанната си нагласа към живота и топло отношение към сложните съдби на хората в забързания съвременен свят.
По професия Алън Тичмарш е градинар, известен на Острова с участията си в множество телевизионни предавания на тази тема. В момента е телевизионен водещ и се занимава професионално с писане. “Mr. Gandy’s Grand Tour” е десетият му роман.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo