Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

Exponential Living

Динамиката на съвременния начин на живот изисква от нас все повече – нови знания за по-кратко време, най-оптималната организация, адекватна адаптация към все по-бързо променящите се житейски ситуации, особено в служебното и кариерното развитие. Ние даваме всичко от себе си, за да се справим, но на каква цена?
Авторката на „Exponential Living” Шери Райли психолог и motivational speaker от дълги години, майка е на две деца. Работи най-вече с хора с успешно изградена или стремително развиваща се кариера, които обаче са принесли в жертва на професионалното личния и семейния си живот, както и – това е особено важно! – вътрешното си спокойствие. Преследвайки цел след цел, в определен момент тези хора се оказват на върха и... не са щастливи. Пренапрегнати, тревожни, те не намират опора нито в изграден вътрешен смисъл, нито в материалния комфорт. В книгата си Шери Райли описва този феномен и смело твърди, че кариерата и професионалният успех съставляват едва 10% от факторите, чрез които се самоопределяме като личности. Прекомерното посвещаване на тези десет процента уврежда сериозно чувството ни за адекватна самоидентификация и ни кара да се чувстваме непълноценни и – съответно – нещастни. В деветте глави на „Exponential Living” Шери изброява онези житейски сфери, в които трябва да внесем промени, за да тушираме това чувство на непълноценност: грижата за здравето, стремеж към вътрешен покой и позитивно мислене, култивиране на смирение и великодушие към другите, борба с работохолизма и изграждане на дълбока вътрешна увереност и кураж.
Освен достъпни съвети и изчерпателни житейски стратегии, книгата предлага и интервюта по темата с успели личности от спорта, бизнеса и политиката, овладели навреме свръхразрасналото се професионално его и върнали спокойствието в живота си. Още интересни подробности за Шери Райли и нейната житейска стратегия можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo