Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

A Drop In The Ocean

Дебютният роман „A Drop in the Ocean” на новозеландката Джени Огдън ясно показва, че младата авторка има несъмнен потенциал да се превърне в нов, нестандартен и завладяващ глас в жанра на женските романи за читателска аудитория от 30 до 50 години. „A Drop in the Ocean” е покъртително нежна история, отлична за любителките на Ники Пелегрино, Ан Худ и Шийла О’Фланаган.
На 49-тия си рожден ден бостънската невроложка Ана Фъргюсън неочаквано установява, че привидно подредения й живот и сигурната й кариера се разпадат: финансирането на изследователската програма в научната лаборатория, в която работи, е прекратено, а самата Ана по стечение на обстоятелствата остава съвършено сама. Останала без любимата си работа и изправена пред пълната неизвестност на бъдещето, Ана импулсивно наема отдалечена вила на брега на австралийския Голям бариерен риф и решава да прекара там една година, за да преподреди приоритетите си и да прецени как да продължи напред. Рифът обаче съсем не се оказва спокойното убежище, на което се надява Ана: природата живее своя пълнокръвен живот навсякъде край вилата, птици и морски обитатели следват прастария краговрат на съществуването, без въобще да се интересуват от тревогите на самотния човек. През своето едногодишно самоналожено изгнание Ана се свързва с местните хора и среща любовта. Тя е неочаквана, младият мъж, в когото се влюбва героинята, е океанограф, който живее с ритъма на природата, но за съжаление е болен точно от същата болест, с чието изследване Ана се занимава от години. Разбира се, тя се опитва да му помогне, но се сблъсква с множество трудности и предизвикателства, защото идилията в мечтите ни никога не отговаря на реалността и само в действителния живот човек може да се познае искински и да възстанови връзката със самия себе си.
Джени Огдън е родена в Нова Зеландия, завършила е зоология и психология в новозеландски и австралийски университет. Живяла е известно време в Америка, в момента се занимава с клинична психология и преподава в университета в Оукланд, Австралия. Пише научна документалистика. Тя и съпругът й са взели решение да напуснат живота в големия град и са се установили за постоянно на голям остров около Нова Зеландия – напълно off-the-grid.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo