Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander  Brower Literary GREAYHOUND LITERARY Fsg Henryholt Hayhouse Bastei Luebbe Verlag

26.10.2009 - A Discovery of Witches

На току-що завършилия франкфуртски панаир на книгата една от най-видимите тенденции в търсенето бяха т.нар. „вампирски саги”. Наричат ги още “undead creatures romantic series”.
За малцина интересът към тях е обясним, може би ключът е в магическите любовни истории... Но фактът си остава – търсенето от книгоиздателската и филмовата индустрия е трайно и ще продължи още дълго.
Освен Laurell Hamilton, J.R. Ward и Cassandra Claire, „Антея” се радва да ви съобщи, че ще представлява за България големия нов проект All Souls trilogy, чийто първи роман A Discovery of Witches нашият партньор Viking закупи за света непосредствено преди панаира. Това беше книгата, събрала най-голям предварителен (преди издаване в USA) аванс на панаира – USD 1 489 076, 20. Това е събраната сума от лицензи на 15 езика, като офертите продължават да валят. Синопсис на романа можете да изтеглите и прочетете на http://anthearights.com/?page=catalogues.
Книгата се описва като нещо средно между The Historian и Twilight. Авторката Deborah Harkness е професор по история в USC, специализираща ранно Европейско средновековие. Има няколко интересни труда за науката в Англия по времето на кралица Елизабет I и по време на проучванията си за тях е открила непознат ръкопис в Bodleian Library, Oxford.
На това се базира и първият ú роман A Discovery of Witches. Героинята Diana Bishop е млада историчка, която открива неизвестен ръкопис. Diana дълго време се опитва да потиска странните паранормални сили, които я владеят, но при вида на ръкописа тези сили се отприщват и тя лесно се пренася в един друг свят. В ръкописа е разкрит произходът на всички undead creatures – демони, вещици, вампири. Те усещат, че книгата е в ръцете на една от тях, и през следващите дни библиотеката се изпълва с всички тези странни същества, които наобикалят Diana. Тя още не подозира какви тайни ще разкрие намерената книга и колко сили се крият в нея. Едно от тези същества е прекрасният на външен вид биохимик в реалния живот и вампир в сюрреалния, на име Matthew Clairmont. Diana е привлечена от него, но се въздържа да се сближи. Всички вещици избягват вампирите. Но постепенно чувствата ú към него вземат връх, особено когато се разбира, че той може да я защити от злите същества, които я преследват, за да откраднат и използват магическите сили на книгата за своите порочни цели.
Романът всъщност е красивата сага между Diana и Matthew, в която на фона на отлично описаната историческа действителност са втъкани всички елементи на успешния комерсиален проект – романтика, загадка, фентъзи, напрежение и съспенс, пътуване във времето, борба между силни характери.
Всички издатели, които желаят да прочетат ръкописа (656 страници - нередактиран), могат да се обърнат към нас в агенция „Антея” на познатите телефони и мейли.

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown WESTEND VERLAG  North Atlantic Books Macmillan Children's Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur Eksmo