Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Voices of History

“Voices of History” е великолепен сборник, съдържащ седемдесет от най-изумителните, потресаващи и вдъхновяващи речи, произнасяни в световната история. Всяка от тях е придружена от професионалния коментар на съставителя Саймън Себаг Монтефиоре – водещ историк с международна известност, документалист и изключително успешен популяризатор на историческата наука. Книгата излезе току-що, но вече е лицензирана на пет езика, а в британските бестселър листи е абсолютен хит.
„Voices of History” обхваща цялата позната история – от Древността до двайсет и първи век. Темите и патосът на подбраните речи са разнообразни: някои са героични и вдъхновяващи, други – зловещи и жестоки, трети – оригинални и изящни. Хората, произнасяли тези речи във времето, са променяли историята: завоеватели и императори, рокзвезди, писатели и спортисти, визионери и престъпници, от Чърчил и кралица Елизабет I до Сталин и Чингиз Хан, от Мишел Обама и Клеопатра до Боб Дилън и Мохамед Али.
През цялата човешка история думите са движели хората, вдъхновявали са ги за велики и благородни дела, но и са ги подтиквали към най-големи жестокости. Думите, събрани във „Voices of History”, са изричани на бойното поле и в съдебни зали, на тайни сбирки и пред милионни аудитории. От отчаяни призиви за смелост и разобличаване на несправедливостите до безумни фантазии и смразяващи кръвта признания – с майсторския си подбор и стил на писане Монтефиоре ни предлага едно увлекателно четиво, което осветлява по неподражаем начин миналото, обогатява настоящето и ни вдъхновява – и предупреждава – за бъдещето.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur