Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Я писатель. Книга моих историй

„Я писатель. Книга моих историй” е полезна и вдъхновяваща книга-игра, предназначена за малки читатели над шестгодишна възраст. Книгата не е помагало, нито учебник, а гъвкава „чернова” с творчески идеи и съвети, с чиято помощ детето се учи на едно уникално и често пренебрегвано умение – да разказва и преразказва, да пише собствени истории, въобще да борави творчески със словото.
В „Я писатель” няма нищо скучно, нито задължително. Тя неусетно запознава детето с понятията „проза”, „роман”, „разказ”, „герой”, „сюжет”, учи го как започва една история, как се развива, къде са нейните опорни точки, как завършва. Провокира творческата му енергия и въображение с множество предложения за сюжети – приказни, приключенски, криминални... Вниманието на малките писатели деликатно се насочва към различните чувства на героите, у детето се възпитават емоционална интелигентност, търпение и умение за концентрация.
Книгата е пъстра, богато илюстрирана – визуалните провокации са не по-малко от словесните: героите могат да се нарисуват, а могат да се опишат и с думи, което е качествено различно умение, но не по-малко интересно! Рисуват се и се описват вълшебни места, чудновати предмети, невероятни животни – всичко, което хрумне на детето. В книгата има достатъчно празни листа за писане, както и редове за нахвърляне на идеи – детето не се нуждае от помощта на възрастен.
Познанията по езика и способността на детето да разказва трябва да се култивират напълно съзнателно и от ранна възраст. На пазара категорично липсват книжки, които правят това по весел и ненатрапчив начин – тези качества поставят „Я писатель” в категорията заглавия, които всеки издател на детска литература би искал да има в каталога си.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur