Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

The Damascus Road

“The Damascus Road” е новата книга на Джей Парини – авторът, придобил световна слава с „Последната гара”: романа си за последните години на Л.Н. Толстой. В „The Damascus Road” Парини отново е привлечен от силно противоречив – и в исторически, и в духовно-философски план – персонаж: апостол Павел, неуморният проповедник на словото на Исус, оказал огромно влияние върху християнството и човешката история като цяло.
Романът разказва увлекателно и живо за дните на апостол Павел: първоначално фарисей, преследващ следовниците на Исус, който впоследствие получава просветление и застава на точно противоположната позиция,  като се превръща в един от главните проповедници и разпространители на Христовото учение.
Литературният разказ за живота на Павел разкрива пред читателя и обширна историческа панорама: годините на ранното християнство, гоненията срещу християните, битът и културата на един древен свят, застанал на ръба на епохална промяна.
Джей Парини е високо ерудиран поет, романист, биограф и критик. Автор е на шест книги с поезия и на биографии на Робърт Фрост, Джон Стайнбек, Уилям Фокнър, Исус и Гор Видал. Сътрудничи на много периодични издания като литературен критик. Повече за него можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur