Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Arlo Finch and the Valley of Fire

С голяма радост ви представяме едно нова middle-grade трилогия, лицензирана вече на тринайсет езика и пожънала голям успех в страните, в които е излязла – книгите за приключенията на Арло Финч. Книга първа е със заглавие „Arlo Finch and the Valley of Fire”. Неин автор е Джон Огъст – сценарист на филмовите хитове под режисурата на Тим Бъртън „Голяма риба”, „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Булката труп” и „Франкенуини”, както и на филмите от поредицата „Ангелите на Чарли”.
Арло Финч и семейството му се местят да живеят в градчето Пайн Маунтин, Колорадо. Арло скоро се сприятелява с момчетата от отряда Рейнджърите – местните бойскаути – които с радост го приемат в компанията си и той полага пред тях Клетвата на Рейнджърите, като обещава тържествено да бъде верен другар, да се бори на страната на доброто и да закриля по-слабите. Реализмът в историята свършва дотук. Дълбоките прастари колорадски гори крият древни тайни и магии, убежище са на свръхестествени сили, както добри, така и лоши и опасни. Младите рейнджъри се впускат в рисковани приключения, за да се изправят пред злото, спотаило се в тези гори, и да спасят едно тайнствено момиче, което ги моли за помощ.
Несъмненият нюх на Джон Огъст към напрегнатото и страховитото, както и развитият му в киното усет за увлекателен екшън, правят от книгите за Арло истински page-turners. Роден и израсъл в Колорадо, авторът познава от първа ръка природата, за която разказва. Днес той живее в Лос Анджелис със семейството си. Повече за проекта „Арло Финч” можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur