Writershouse InkWell Darley Anderson Penguin Group Knopfdoubleday Orionbooks Hachette Aitkenalexander Blakefriedmann Fsg Henryholt HayhouseBastei Luebbe Verlag

Exponential Living

Динамиката на съвременния начин на живот изисква от нас все повече – нови знания за по-кратко време, най-оптималната организация, адекватна адаптация към все по-бързо променящите се житейски ситуации, особено в служебното и кариерното развитие. Ние даваме всичко от себе си, за да се справим, но на каква цена?
Авторката на „Exponential Living” Шери Райли психолог и motivational speaker от дълги години, майка е на две деца. Работи най-вече с хора с успешно изградена или стремително развиваща се кариера, които обаче са принесли в жертва на професионалното личния и семейния си живот, както и – това е особено важно! – вътрешното си спокойствие. Преследвайки цел след цел, в определен момент тези хора се оказват на върха и... не са щастливи. Пренапрегнати, тревожни, те не намират опора нито в изграден вътрешен смисъл, нито в материалния комфорт. В книгата си Шери Райли описва този феномен и смело твърди, че кариерата и професионалният успех съставляват едва 10% от факторите, чрез които се самоопределяме като личности. Прекомерното посвещаване на тези десет процента уврежда сериозно чувството ни за адекватна самоидентификация и ни кара да се чувстваме непълноценни и – съответно – нещастни. В деветте глави на „Exponential Living” Шери изброява онези житейски сфери, в които трябва да внесем промени, за да тушираме това чувство на непълноценност: грижата за здравето, стремеж към вътрешен покой и позитивно мислене, култивиране на смирение и великодушие към другите, борба с работохолизма и изграждане на дълбока вътрешна увереност и кураж.
Освен достъпни съвети и изчерпателни житейски стратегии, книгата предлага и интервюта по темата с успели личности от спорта, бизнеса и политиката, овладели навреме свръхразрасналото се професионално его и върнали спокойствието в живота си. Още интересни подробности за Шери Райли и нейната житейска стратегия можете да прочетете ТУК.

 

Eksmo Hoddereducation Harvardbusiness Sandra Bruna Agencia Literaria Mileskelly Littlebrown Regal literary Penguin  Arena-verlag Tarynfagernessagency Lorella Hardman & Swainson Literary Agency AVA Agentur